Produkty pro dusičnan draselný potravinový (4)

Draselný sorbát

Draselný sorbát

Kaliumsorban je vysoce účinný, bezpečný a netoxický konzervant pro potraviny. I když je kaliumsorban jedním z mnoha konzervantů na trhu, patří mezi nejlepší, protože je neškodný a univerzální. Kaliumsorban se většinou vyrábí synteticky. Je to bez chuti a zápachu prášek. Podle FDA je považován za bezpečný pro použití, protože se v těle rozkládá na vodu a oxid uhličitý. Je zařazen na seznam konzervantů, které mohou být používány v kosmetických prostředcích s omezeními. Jeho maximální povolená koncentrace v konečném produktu činí 0,6 %, počítáno jako kyselina sorbová. Nejlépe funguje v kyselém prostředí, jinak jsou jeho vlastnosti mnohem slabší.
Monokalciumfosfát (MCP)

Monokalciumfosfát (MCP)

Monokalciumfosfát se získává reakcí fosforečné kyseliny a uhličitanu vápenatého. Jako stavební prvek kostí se fosfor podílí na mnoha důležitých biochemických přeměnách. Monokalciumfosfát 25 kg se dodává ve formě sypkého prášku nebo malých granulí bílé nebo šedavé barvy. Snadno se mísí s jinými surovinami. Produkt je zodpovědný za správný vývoj kostí a tkání, správné fungování metabolismu a nervového systému, stejně jako za zvýšení produktivity a imunitní síly.
Anhydrický mléčný tuk (AMF)

Anhydrický mléčný tuk (AMF)

Anhydritový mléčný tuk (AMF) může být vyroben z másla nebo smetany s obsahem tuku 35%-45%, v závislosti na ročním období. Výrobní proces spočívá v odstranění téměř veškeré vody a nežádoucích pevných látek pomocí centrifug. Díky tomu je produkt snazší na uchovávání a skladování, protože obsahuje méně vody.
Demineralizované syrovátka (DEMI)

Demineralizované syrovátka (DEMI)

Demineralizovaný syrovátkový prášek (DEMI) se vyrábí odstraněním části minerálů z tekuté sladké syrovátky. V závislosti na účelu se kombinují různé techniky: iontová výměna, elektrodialýza, ultrafiltrace, mikrofiltrace nebo nanofiltrace. Foodcom S.A. nabízí širokou škálu demineralizovaných prášků podle požadavků na: - 20% demineralizovaný syrovátkový prášek - skvělý plnidlo bez přesolené chuti, - 40%, 50% demineralizovaný syrovátkový prášek - nejoblíbenější pro výrobu čokolády a pečiva, - 70% demineralizovaný syrovátkový prášek, - 90% demineralizovaný syrovátkový prášek. Demineralizovaný syrovátkový prášek (90% demineralizace) se často používá při výrobě kojenecké výživy na bázi mléka. Umožňuje výrobu složení blízkého mateřskému mléku.